Son yıllarda kullanıcıların bilgisayarlarına bulaşarak, dosyaları fidye karşılığında kilitleyen ransomware yazılımları, kişisel ve kurumsal verilerine önem veren kurumlar için büyük risk arz ediyor. Takip edilemez şekilde yapılan bu saldırılar, gerekli koşullar sağlansa dahi önemli verilerin yok olması ile sonuçlanabiliyor.
Özellikle kullanıcıların sanal bilgisayarlarına bulaşan cryptolocker ve benzeri yazılımlardan dolayı şifrelenen veya silinen verilerin yeniden oluşturulması konusunda problemler yaşayan Haliç Üniversitesi; gerek bu zararlı yazılımların diğer sunuculara atlaması, gerekse kilitlenmiş dosyaların IT departmanı üzerinde fazladan bir iş yükü oluşturduğundan dolayı 2016 yılında güvenlik güncellemesi yolunu seçti.
Fiziksel ve sanal sistemlerde güvenlik çözümleri kullanan Haliç Üniversitesi; cryptolocker gibi sanal masaüstü verilerine ulaşarak zarar verebilen yazılımlara karşı bir güvenlik çözümü kullanmıyordu. Trend Micro’nun özellikle ajansız hipervizör seviyesinde güvenlik çözümü sunması, ayrıca ajan kurarak sistemlere ek bir yük getirmemesi Haliç Üniversitesi’nin Trend Micro Deep Security ürünlerini tercih etmesinde büyük bir rol oynadı.
Haliç Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyelerinin ofis ve bilgisayar laboratuvarlarında kullandıkları sanal masaüstülerin güvenlikleri sağlamak amacıyla aynı anda 400, toplamda ise 2000 kullanıcıya sanal masaüstü hizmeti verebilen bu proje Trend Micro uzmanları tarafından 2 günde hayata geçirildi.
Projelendirme safhasında karar verilen bir başka çözüm ise hiper bütünleşik teknolojisi ile Azure ve Amazon gibi bulut sistemleri üzerinde kolay yönetilebilen, esnek, yenilikçi ve aynı zamanda yönetim kolaylığı, veri merkezinde az yer kaplayarak toplam sahip olma maliyetini minimumda tutan bir bulut mimarisi olan Nutanix Kurumsal sistemindeydi.
Trend Micro Deep Security kurulumu ve Nutanix Entegrasyonu ile çözüm ortağımız Haliç Üniversitesi hedeflediği pek çok detayı kısa bir süre içerisinde gerçekleştirme fırsatı buldu. Bunlardan en önemlileri olan veri merkezi depolamasının verimli kullanılması, barındırma faaliyetlerinin azaltılması, Nutanix PRISM arayüzü sayesinde çok daha kolay yönetilebilen bir altyapıya sahip olunması ve ileride kullanıcı sayısı arttıkça, sınırsız kullanıcı genişletilebilmesi yapılabilmesiydi.
Bugün ise Haliç Üniversitesi siber güvenlik çözümlerini Trend Micro Türkiye ekibi ile gerçekleştiriyor; yeni projeler ile gelişen tehdit ortamında, makro problemlere karşı mikro çözümler ile veri güvenliğini sağlıyor.
DAHA FAZLA BİLGİ
www.trendmicro.com.tr adresine gidin.