TREND MICRO VE MAKİNE ÖĞRENİMİ

Makine Öğrenimi, adını sıkça duyduğumuz terimler arasında hemen yerini aldı. Teknolojinin ilerlemesi ile ortaya çıkan bu terim yazılım, bilgisayar ve robot sektörlerinde oldukça  kullanılıyor. Makine öğrenimi, en basit anlatımıyla bir sunucu ya da makinenin büyük miktarda veriyi analiz edip kullanarak kendisine verilmeyen öngörülere ulaşabilmesidir.

Siber tehditler, teknolojinin ilerlemesi ve dijital dünyanın hayatımızdaki yeri ile paralel olarak çoğalıyor. Bu tehditleri önlemek için ise siber güvenlik alanı ortaya çıkıyor. Trend Micro da iş ortaklarına siber güvenlik alanında güçlü bir koruma sağlamak amacıyla makine öğrenimini Trend Micro Smart Protection Network ™ ‘ün bir parçası olarak, kullanıcılara çeşitli tehditlere karşı en eksiksiz korumayı sağlamak için kullanılıyor.

Trend Micro araştırmacıları 10 yıldan uzun bir süredir gerek AI (Yapay Zeka) ve gerekse de Makine Öğrenimi ile birlikte çalışıp bu gelişmiş sistemlere yatırım yapıyorlar.

Son dönemde Trend Micro ekibi 3 milyondan fazla yazılım indirilmesi ile ilgili olarak detayları analiz edecek yenilikçi Makine Öğrenimi becerilerinin desteğinden yararlandı. Elde edilen bir sonuca göre indirilen dosyaların yüzde 83’ünün kaynağı bilinmiyor. Bu tabii ki hepsinin zararlı olduğu anlamına gelmiyor ama bir tehdit de oluşturabilirler. Tehdit ortamında yapılan araştırmaya ek olarak, AI ve Makine Öğrenimi’ni birlikte kullanarak güçlü veri koruma çözümleri oluşturuluyor. Bu teknoloji sayesinde Trend Micro, zararlı yazılımlara karşı proaktif bir belirleme sağlayacak yetkinlikleri desteklerken, kullanıcıların güncellemelere olan ihtiyaçlarını en aza indiriyor ve geniş çaplı tehditlere karşı oldukça güçlü bir savunma hattı oluşturuyor.

AI ve Makine Öğrenimi şirketlerin hassas veri ve sistemlerinin  daha iyi koruyabilmesini sağlarken güvenlik araştırmacılarının da kötü niyetli yazılımlara karşı avantajlı duruma geçmelerini sağlıyor. Ancak AI ve Makine Öğrenimi sistemlerin korunması için olduğu kadar kötü niyetli kişiler tarafından da sistemlere sızıp verileri elde etmek için de kullanılıyor.

Trend Micro genel olarak makine öğrenimini, işletmelerin siber güvenliklerini güçlendirecek etkili bir savunma katmanı olarak kullanıyor. Ne kadar büyük boyutta veri varsa kötü niyetli saldırganların istediği o kadar çok bilgi var demektir. Tabii bu arada bu tür saldırılara karşı koyacak yolları bulmak için de o kadar çok kullanılacak bilgi olduğu anlamına gelir. Bu da büyük verinin yönetiminin şirketler için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Ancak makine öğrenimi ile sağlanabilecek koruma, sadece verilerin miktarı ile değil kalitesi ile de belirlenir. Trend Micro Smart Protection Network her gün 16 milyardan fazla tehdit sorgulaması yaparak 100 terabyte’ın üzerindeki tehdit verisini analiz ediyor. Bu analizlerin sonucunda da 250 milyondan fazla tehdidi belirleyip durduruyor. Böylece de dünya üzerinde 500.000’den fazla işletmeyi ve bu işletmelerin sistemlerini kullanan milyonlarca kişiyi Makine Öğrenimi sayesinde proaktif bir şekilde koruyor.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.