Trend Micro’da 17 Ülkenin Yönetimi Bir Türk’e Emanet

32 yıldır siber güvenlik çözümleri alanında hizmet veren Trend Micro, 2018 yılında Yakup Börekcioğlu’nu bölgesel yönetimin başına getirmişti. Akdeniz Ülkeleri, İsrail ve Katar Bölge Başkanı olarak görevini yürüten Börekcioğlu’nun yönettiği ülkeler arasına 2020 Temmuz ayı itibariyle Rusya Federasyonu ve Türki Cumhuriyetler de eklendi. Börekcioğlu böylece toplam 17 ülkede Trend Micro projelerini yönetecek.

Siber güvenlik çözümlerinin küresel liderlerinden Trend Micro, bölgesel gücünü artırmaya devam ediyor. 2012 yılından bu yana Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü görevini üstlenen Börekcioğlu, 2018 yılında Akdeniz Ülkeleri, İsrail ve Katar Bölge Başkanı olarak Dubai merkezde yeni görevine atanmıştı. Trend Micro’da alınan bir kararla Börekcioğlu’nun sorumlu olduğu bölgeler genişletilerek Rusya Federasyonu ve Türki Cumhuriyetler de eklendi. 2020 Temmuz ayı itibariyle Trend Micro Akdeniz Ülkeleri, İsrail, Rusya Federasyonu ve Türki Cumhuriyetler Bölge Başkanı görevini üstlenmiştir.

Sorumlu olduğu ülkelerde kadroları güçlendirerek bölge pazarında büyümeyi hedefleyen Börekcioğlu yeni görevi ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Küresel olarak yetkinliği kanıtlanmış ve çözümleri dünya çapında ödüller almış bir marka olarak Trend Micro’nun misyonu dijital bilginin tüm dünyada ve Türkiye’de güvenli bir biçimde yayılmasını sağlamaktır. 2012 yılından bu yana sorumlu olduğum bölgelerde çok başarılı projelere imza attık. Katar, Israil ve Türkiye her yıl yaptığımız rekor büyümeleri  şimdi Rusya Federasyonu ve Türki Cumhuriyetleri de katarak devam edeceğiz.”

Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Yakup Börekcioğlu’nun Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Elektrik Elektronik Bölümü’nden Yapay Zeka üzerine yüksek lisans derecesi bulunuyor. İş hayatına 1993 yılında ASELSAN’da başlayan ve birçok farklı projeyi yöneten Börekcioğlu sonrasında; Sun Microsystems ve VMware’de üst düzey pozisyonlarda görev aldı. Kasım 2012’de Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü olarak atanan Börekcioğlu, 2020 yılı Temmuz ayı itibariyle Trend Micro Akdeniz Ülkeleri, İsrail, Rusya Federasyonu ve Türki Cumhuriyetler Bölge Başkanlığı görevini yürütüyor.

Trend Micro hakkında:

Siber güvenlik çözümlerinin global lideri Trend Micro, 32 yıldır dijital bilginin dünyada güvenli bir şekilde yayılmasına yardımcı oluyor. Tüketiciler, işletmeler ve kamuya yönelik yenilikçi çözümlerimiz veri merkezleri, bulut ortamları, ağlar ve uç noktalar için katmanlı güvenlik sağlıyor. Tüm ürünlerimiz birlikte sorunsuz çalışarak, tehditlerle ilgili istihbaratları paylaşıp merkezi görüntüleme ve kontrol sayesinde bütünleşik savunma sağlayarak daha iyi ve daha hızlı korumaya imkân veriyor. Trend Micro 50’den fazla ülkedeki 6 binden fazla çalışanı ve dünyanın en gelişmiş global tehdit istihbarat altyapısıyla kurumların birbirleriyle bağlantılı dünyasını güvence altına alıyor. Daha fazla bilgi için www.trendmicro.com.tr

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.