Ulusal Siber Güvenlik Farkındalığı: Online Hesaplarınızı Koruyun

Artık insanlar elbise seçmekten, fatura ödemeye, iş aramaktan, sohbet etmeye kadar pek çok şey için hayatlarını kolaylaştıran online servisleri, siteleri kullanıyor ve giriş yapıyorlar. Online eğlence sektörü de hızla gelişiyor. İnsanlar geleneksel televizyonlardan ziyade Netflix, Hulu, Amazon gibi dilediği zaman izleyebildiği online servisleri kullanmayı tercih ediyorlar. Hatta müzik bile Spotify ve Apple müzik gibi online servisler üzerinden dinleniyor. Bu servisler uygun fiyatlı ve kullanışlı olmalarını yanında, paralı servisler için kullanıcılardan eposta adresi, telefon numarası, kredi kartı bilgisi gibi belli miktarda bilgi istiyor. 

Ancak, hız ve kullanım kolaylığı için tasarlanmış olmalarına rağmen kullanıcı güvenliği önceliklerinin üst sırasında yer almayabilirler. Yakın zamanda yaşanan devasa bilgi sızmaları gösteriyor ki kişisel bilgiler online ortamlarda kolayca çalınabiliyor. Geçtiğimiz ay Yahoo, 500 milyon hesabın çalındığını açıkladı. Yani yarım milyar insan, güvenlik sorunları nedeniyle bilgilerinin çalınmasına maruz kalmış. Yeraltı pazarında Netflix şifreleri kolaylıkla temin edilebiliyor. Paypal, Ebay, Dropbox ve diğer popüler siteler için de durum benzer. Siber suçlular hesap bilgilerini çalıp, toplu halde satıyorlar.

Hesaplarınızı korumak için:

* Bir linke tıklamadan önce düşünün.

* Güncel işletim sistemi kullanın.

* İki katmanlı koruma kullanın.

* Finansal durumunuzu sürekli izleyin.

* Farklı siteler için farklı şifreler kullanın.

* Farklı amaçlar için farklı eposta adresleri kullanın.

* Trend Micro™ Maximum Security gibi Kapsamlı koruma araçları kullanın.

Yazının tamamı için: http://www.trendmicro.com/vinfo/us/security/news/online-privacy/ncsam-protecting-your-online-accounts?linkId=29476520

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.