Güvenlik Haberlerinde Geçtiğimiz Hafta: Siber Güvenlik Öngörüleri ve Kötü Amaçlı Yazılım Saldırıları

Siber güvenlik haberleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve son birkaç günde yaşanan yeni gelişmeleri paylaştığımız haftalık haber özetimize hoş geldiniz. Bu yazımızda Trend Micro’nun 2019 Siber Güvenlik Öngörüleri Raporu’nun detayları hakkında bilgi vereceğizAyrıca web uygulamaları aracılığıyla, mobil cihazlara ve masaüstü bilgisayarlara saldıran hacker’ların ev ve ofis router’larına erişmek amacıyla geliştirdikleri yeni saldırı kitinden de bahsedeceğiz.

Dikkat çeken diğer başlıklar için okumaya devam edin:

2019 Güvenlik Öngörüleri Raporu Yayınlandı

Doğru güvenlik tahminleri geliştirmek oldukça zor olduğundan, şirketlerin ve tüketicilerin alacakları güvenlik önlemleri konusunda seçici olmaları gerekiyor.

ABD’deki Araştırmacılar, 500 Milyon Misafiri Etkileyen Marriott Saldırısında Çin’i İşaret Ediyor

ABD’deki resmi araştırmacıların yaklaşık 500 milyon kişinin özel bilgilerini ve seyahat ayrıntılarını ortaya çıkaran Marriott ihlalinden Çin devletine bağlı hacker’ların sorumlu olduğuna ilişkin şüpheleri giderek artıyor.

Kurbanlar Fidye Yazılım Saldırganlarına Ödeme Yaptığında Ne Olur?

Yıllardır varlıklarını sürdüren fidye yazılımları, saldırganlara başarı ve yüksek maddi kazanç sağlamaya devam ediyor.

ABD Siber Güvenlik Strateji Raporunu Yayınladı

ABD Temcilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi, yayınladığı Siber Güvenlik Strateji Raporu ile siber güvenlik vakalarını ele alma ve önleme prosedürlerini belirledi.

Yeni Teknolojik Hediyenizi Korumanın En Etkili 9 Yolu

Yılın bu en keyifli ve neşeli zamanında yeni bir akıllı telefon veya laptoptan daha güzel bir hediye olamaz! Kutusundan çıktığı anda birçok yepyeni özellik sunan yeni cihazlar yeni riskleri de beraberinde getiriyor.

“Novidade” Adındaki Saldırı Kitinin Ev ve Ofis Router’larını Hedef Aldığı Ortaya Çıktı

Trend Micro, ev veya ofis router’larını hedef alarak, kimlik doğrulama sağlayan web uygulamaları aracılığıyla kurbanın mobil cihazına veya masaüstü bilgisayarına erişen yeni bir saldırı programını ortaya çıkardı.

Ankete Göre Siber Güvenlik ve Ticaret Savaşları 2019’un En Büyük Tehditleri Arasında Yer Alıyor

Depository Trust and Clearing Corp. tarafından risk yöneticilerinin ve risk dışındaki uzmanların katılımıyla yapılan anket, yeni yıla girerken pazardaki en büyük riskin siber güvenlik saldırısı riski olduğunu gösterdi.

Elasticsearch’teki Eski Güvenlik Açıkları Nedeniyle Kripto Para Madenciliği Yayılıyor

Elasticsearch arama motorunun bilinen güvenlik açıklarını ihlal eden saldırılarını önlemek için sistemlerin düzenli olarak yamalanması ve özel kurallara sahip bir güvenlik gözetiminin yürürlükte olması gerekiyor.

Akıllı Fabrikalardaki Güvenlik Tehditleri ve Riskler

Tek bir siber saldırı bile akıllı bir fabrikadan elde edilen avantajların yok olmasına neden olabiliyor. Bu yüzden kuruluşların “akıllı” gündemlerinde ilerlerken güvenliği asla ihmal etmemeleri gerekiyor. 

2019’a Gelişmiş Saldırılar mı Hakim Olacak?

Trend Micro, yayınladığı 2019 öngörüleri raporunda saldırganların değişen teknoloji ortamından faydalanmak amacıyla kanıtlanmış saldırılara daha gelişmiş öğeler ekleyerek bunların etkinliğini artıracağı konusunda uyarıda bulundu. 

Disk Silen Shamoon/Disttrack Virüsünün Yeni Sürümü Tespit Edildi

Trend Micro, diskleri silmesiyle tanınan Shamoon veya diğer adıyla Disttrack virüsünün güncellenmiş bir sürümle yeniden ortaya çıktığını öne süren harici raporlarla karşılaştı. 

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.