Güvenlik Dünyasında Geçtiğimiz Hafta: Radyo Frekans Teknolojisi ve Telekomünikasyon Suçları

Siber güvenlik haberleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve son birkaç günde yaşanan yeni gelişmeleri paylaştığımız haftalık haber özetimize hoş geldiniz. Bu hafta radyo frekans teknolojisinin sanayi kuruluşlarını nasıl riske attığını öğrenecek, telekomünikasyon alanındaki tehditler ve gelecekteki tehditlere karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi alacaksınız.

Radyo Frekans Teknolojisi Sanayi Kuruluşlarını Risklerle Karşı Karşıya Bırakıyor

Sanayi kuruluşlarının yöneticileri, çalışanların süreçleri kontrol etmek için kullandıkları cihazların ve sistemlerin şirketlerini bazı zafiyetlere açık hale getirebileceğini anlamalı. 

Microsoft, Windows 7 kullanıcılarını sona erecek olan güvenlik güncellemeleri konusunda uyarıyor

Microsoft, Windows 7 kullanıcılarını güvenlik güncellemelerinin 14 Ocak 2020’de sona ereceği konusunda uyaran bir yama yayınladı. Yazılım devi bu tarihten itibaren güvenlik kusurları ve zafiyetleri için düzeltmeler yayınlamayacak.

Saldırganlar Kripto Para Madenciliği İçin Bulut Altyapısını Hedef Alıyor

Son yıllarda kripto para madenciliğine yönelik zararlı yazılımlardaki artışla birlikte, siber suçlular sürekli farklı para kazanma yolları deniyorlar. 

FBI, E-posta Dolandırıcılarının Savunma Yüklenicilerinden ve Bir Üniversiteden En Az 150 Bin Dolar Çaldıklarını Açıkladı

FBI, geçen yıl e-posta sahtekarlığıyla iki savunma yüklenicisi ve bir üniversiteyi dolandıran siber suçluların 150 bin dolardan daha fazla bir meblağı çaldığını açıkladı ve şirketleri uyardı.

Küresel Telekomünikasyon Suçları İnternet Güvenliğini Baltalıyor: Siber Telekomünikasyon Suçları Raporu

Telekomünikasyon alanındaki gelişmelerle birlikte güvenliğin de gelişmesi gerekiyor. Mevcut tehdit ortamını anlamak, suçların etkisini azaltmamıza ve gelecekteki tehditlere karşı hazırlıklı olmamıza yardımcı olabilir. 

Kuruluşların Yarısı Güvende Kalmaları İçin Gereken Yetenekli İş Gücüne Sahip Değil

En güncel Trend Micro rakamlarına göre, dünya genelindeki kuruluşlar siber güvenlik için gereken niteliklere sahip çalışanların azlığı nedeniyle ‘devam eden ve genellikle önemli hasarlara neden olan’ bir sorunla karşı karşıyalar.

Mirai Botnet’in Yeni Sürümü Tanıtımlar İçin Kullanılan Akıllı TV ve Sunum Sistemlerini Hedef Alıyor

Trend Micro araştırmacıları, şirketler tarafından yaygın olarak kullanılan akıllı tanıtım TV’lerine ve kablosuz sunum sistemlerine yönelik yeni bir Mirai sürümüyle karşılaştılar. 

Alüminyum Üreticisi Hydro, Fidye Yazılım Saldırısını Kontrol Altına Almak İçin Büyük Mücadele Verdi

Dünyanın en büyük alüminyum üreticilerinden biri olan Norsk Hydro, üretimini kısmen durduran bir siber saldırıyı kontrol altına almak için büyük bir savaş verdi.

LockerGoga Fidye Yazılımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Norveçli alüminyum üreticisi Norsk Hydro’nun sistemlerinin 19 Mart Salı günü LockerGoga fidye yazılımının saldırısına uğradığı açıklandı. 

4. Round: Geri Dönen Siber Korsan 26 Milyon Kullanıcı Kaydını Karanlık Ağda Satışa Çıkardı

Daha önce 840 milyon kullanıcı kaydını satışa çıkaran bir siber korsan, dördüncü kez geri döndü ve altı şirketten ele geçirdiği toplam 26,42 milyon kullanıcı kaydını satışa çıkardı. 

Trump’ın Siber Güvenlik Bütçesi, Diğer Harcamaları Kısarken Savunma Bakanlığı’na Önemli Bir Pay Ayırıyor

Başkan Donald Trump’ın 2020 mali yılı için önerdiği bütçede federal siber güvenlik harcamaları yaklaşık yüzde 5 artış gösteriyor. Bu artışın büyük bir kısmı Savunma Bakanlığı’na giderken, birçok sivil kuruluşun bütçesi küçük oranlarda kesiliyor veya nispeten aynı kalıyor.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.