Hepimiz İçin Güvenli Internet

Özellikle internetteki Tehlikeler, Özgürlükler & Sınırlamalar gibi konuların sıkça konuşulduğu günümüzde birçok ebeveynin kafası oldukça karışık. İnternetin kişinin gelişimine kattığı bunca faydanın yanı sıra bu ortamda oluşabilecek bazı riskler  konuyu detaylı bilmeyen bazı anne-babaların çocuklarına interneti tamamen yasaklaması yolunu bile tercih  etmelerine yol açıyor.

 Bu konuda  çalıştığım firmanın içerik  güvenliğine  odaklı firma olması, 19 yıllık Bilgi İşlem sektör deneyimimin getirdiği bilgi birikimi biraraya gelince, bildiklerimi, kendi çocuklarımla yaşadığım deneyimlerimi ve hissettiklerimi paylaşarak ebeveynlere, gençlere, çocuklara ve ihtiyaç duyabilecek her bireye  fayda sağlamak  amacıyla bu bloğu yazmaya karar verdim.

Trend Micro, internet güvenliği   konusunda aile ve çocukları bilinçlendirmek adına zaten uluslararası boyutta çalışmalar yapan bir içerik güvenlik şirketi.  Birçok Trend Micro sitesinde bu konudaki makale ve yazılar paylaşılıyor fakat çoğu İngilizce.  İçerik Güvenlik  Çözümleri sağlayan Trend Micro’nun Akdeniz Ülkeleri Pazarlama Müdürü olmanın yanında benim de interneti aktif  kullanan 11 yaşında bir kızım ve yakın zamanda interneti aktif kullanmaya aday bir oğlum var. Bu nedenle ebeveynlerin neler yaşayabileceğini tahmin edebiliyorum. Bu kapsamda Türkçe bir blog oluşturarak deneyimlerimi ve faydalı olduğunu düşündüğüm içerikleri Türkiye’de de aileleri bilinçlendirmek üzere kendi dilimizde paylaşmak istedim.

Aileler ve Çocuklar İçin bilinçli  ebeveynlerle güvenli bir internet ortamı oluşmasına katkıda bulunmak dileğiyle,

Sibel Yılmaz

Sibel_yilmaz@trendmicro.com

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.