Microsoft Flame ile ilgili tavsiyelerde bulundu

Microsoft güvenlik konusunda bir dizi tavsiye yayımladı. Şirketten yapılan açıklamada Flame saldırılarında yaşananlar özetlendi. Saldırganların Microsoft tarafından imzalandığı görülen sahte yazılımları Flame saldırılarının bir parçası olarak kullandığı belirtilen açıklamada, zararlı yazılımın Windows’un güncelleme mekanizmasını kullanarak sisteme sızmaya çalıştığı bilgisi verildi.

Trend Micro uzmanları ve diğer güvenlik analistlerinin söyledikleri gibi, Flame virüsü aslında son kullanıcılar için büyük bir tehlike arz etmiyor. Ancak Flame bilgisayarlara giriş yöntemiyle ileride ortaya çıkabilecek virüslere yol gösteriyor. Bu nedenle şimdiden bu yöntemin önüne geçmek gerekiyor.

Kullanıcıların özellikle Windows güncellemelerini hızla gerçekleştirmelerini öneriyoruz. Bu güncellemeyle sahte Microsoft imzalı yazılımların da önüne geçilebiliyor. Ayrıca Windows güncellemelerinin bulunduğu yerden sızmaya çalışan yazılımlara da engel olunuyor.

Trend Micro müşterileri elbette Flame virüsüne karşı koruma halinde. Buna ek olarak kullanıcılarının Trend Micro ürünlerinin son sürümlerinde olduklarından emin olması gerekiyor. Microsoft ile ilgili güvenlik açıkları ve çözümlerine blog sayfamızda yer vermeye devam edeceğiz. Microsoft’un açıklamasının tamamına http://blogs.technet.com/b/msrc/archive/2012/06/04/security-advisory-2718704-update-to-phased-mitigation-strategy.aspx adresinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.