Siber suçlular dijital parayı gözüne kestirdi

Elektronik para aktarma yöntemi olarak hızla popüler hale gelen Bitcoin, hacker’ların da gözünden kaçmıyor. Bitcoin sisteminin kullanıldığı uygulamaya kötücül yazılım yerleştirmeye çalışan saldırganlar, bu saldırılardan istedikleri verimi alamayınca doğrudan kullanıcılara yöneldi.

Sistemin güvenlik açığını bularak kullanıcıları hedef alan saldırganlar, Bitcoin para değişim sitesi gibi gösterdikleri oltalama sitelerini kullanıyor. Bu sitelerde kullanıcıların isim ve parolalarına sahip olmaya çalışan saldırganlar, ortalama 20 doları kendi hesaplarına geçirebiliyor.

 

Şu an için güncel bir güvenlik programı bulundurmayan kullanıcılar için bir çözüm görünmüyor. Zira oltalama saldırıları yapılan siteler, gerçek sitelerin birebir taklidi olarak karşımızı çıkıyor.

Bitcoin gibi elektronik ödeme sistemleri yaygınlaşmaya başlıyor. Bu tür sistemlerde gerçek paralar yerine dijital paralar internet üzerinden transfer edilebiliyor. Bu sırada aracı bir bankaya ihtiyaç duyulmadığı için sistemi kullanması da oldukça ucuz.

Ancak bu kolaylık saldırganlar için de geçerli. Sistem sadece internet üzerinden kişiden kişiye iletişim olduğu için saldırılara oldukça açık. Bu nedenle elektronik para sistemlerini tercih ederken dikkatli olmakta fayda var. Trend Micro olarak, hızla güncellenen güvenlik yazılımlarını bilgisayarınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.