Windows güvenlik güncelleştirmelerinizi ihmal etmeyin!

Ağustos ayında 13 güvenlik yaması yayınlayan Microsoft, Eylül ayında endişelerini azaltmış görünüyor. Windows için bu ay “önemli” olarak derecelendirilebilecek beş bülten yayımlandı. Bu bültenler pek çok yazılımda 15 hatanın çözümlenmesini sağladı.

Bu yamalardan biri Microsoft Excel’deki beş açığı adresliyor ve programın en yeni sürümü ile Mac sürümünü etkiliyor. Potansiyel bir saldırganın bu tehdidi bir saldırıya dönüştürmesi için kötücül Excel dosyaları yaratması ve bunları farklı sosyal mühendislik modeli üzerinden dağıtarak kullanıcıları kandırması gerekiyor. Microsoft, bu açığı yayılma önceliğine göre en öncelikli olarak değerlendiği için kullanıcıların ve sistem yöneticilerinin acilen bu güvenlik açıklarına odaklanmasını öneriyor.

Bu ayın güvenlik güncellemeleri aynı zamanda Windows Internet Naming Service (WINS) ve Sharepoint Server 2010 için düzeltmeler içeriyor.

Kullanıcılar bu yamaları acilen indirmek ve uygulamak için teşvik ediliyor. Trend Micro olarak bizler de bu yamaların kısa sürede bilgisayarlara kurulmasını öneriyoruz.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.