Trend Micro’dan Uyarı: “Kısıtlı sitelere erişmeye çalışırken güvenliğinizi göz ardı etmeyin”

Siber güvenlik alanında dünya devi Trend Micro, kullanıcıların son dönemde kısıtlı sitelere erişimde yoğun olarak başvurdukları alternatif yöntemleri kullanırken kim olduğu bilinen ve güvenilir kaynaklardan yararlanmalarını tavsiye ediyor.

Son dönemde internet kullanıcıları istedikleri sitelere herhangi bir kısıtlama olmadan erişebilmek için yoğun olarak tünel siteleri, DNS sunucusu değişimi ve VPN programı kullanmak gibi yollara başvuruyor. Trend Micro, erişimde bu tarz yöntemlerin kullanılmasının, bilgisayarlar için güvenlik tehdidi oluşturabileceğine dikkat çekiyor. Güvenilir olmayan DNS’lerin kullanımının cache poisoning adı verilen yemleme yöntemiyle kişisel bilgilerin sızmasına neden olabileceğini vurgulayan Trend Micro, DNS ayarları değiştirme konusunda kullanıcılara özellikle bilinen ve güvenilir DNS sağlayıcılarını tercih etmelerini öneriyor.

Genellikle var olan erişim yöntemlerine alternatif olarak çalışan bu çözümlerin kullanımı sırasında oluşabilecek arka kapılardan sakınmak için iyi bir internet güvenliği ürünü kullanılması oldukça önemli bir nokta.

Trend Micro’dan Uyarı: “Kısıtlı sitelere erişmeye çalışırken güvenliğinizi göz ardı etmeyin”” hakkında bir yorum

  1. Mustafa

    Özellikle bu DNS değiştirenler Sniffer ile paketleriniz dinleniyor farklı DNS adreslerini kullanmayınız .

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.