Türkiye, Orta Doğu’da Siber Saldırıların Odağında!

Trend Micro’nun güvenlik istihbarat birimi TrendLabs, düzenli olarak gerçekleştirdiği global siber saldırı raporunu açıkladı. Dünya genelinde Mayıs ayından itibaren düşmeye başlayan saldırılar Temmuz ayında tekrar arttı, tespit edilen tehditlerin sayısı 4 milyara yaklaştı. Bu süreçte engellenen saldırıların yüzde 86’sını e-mail yoluyla gerçekleştirilen saldırılar oluşturuyor.

Trend Micro Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Hasan Gültekin, Orta Doğu’da e-mail yoluyla gerçekleştirilen saldırıların en çok tespit edildiği ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Türkiye’de tespit edilen saldırıların sayısı tüm Orta Doğu’da gerçekleştirenlerin 2 katına yakındı. Özellikle .XLS ekli e-postalarla yapılan saldırıların sayısında artış gözlenirken .DOCX ve .EXE uzantılı dosyaları içeren e-posta saldırılarında da artış kaydedildiği belirtiliyor.

Hasan Gültekin, Trend Micro™ Smart Protection Network™ ile tehditleri gerçek zamanlı olarak belirleme ve engelleme şansına sahip olduklarını dile getirdi. “Smart Protection Network™ sahip olduğu 250’den fazla alıcı sayesinde her yıl 3 trilyondan fazla tehdidi sorguluyor. 65 milyardan fazla tehdidi engelleyen tehdit istihbarat alıcı ağı, dünya genelinde 500 binden fazla kuruma hizmet ediyor.

WannaCry yazılımların kaynağı Asya

Milyonlarca insanı etkileyen ve 2018’in en fazla zarar veren yazılım ailesi olan WannaCry, hız kesmedi. WannaCry birinciliğini korurken, Temmuz ayında 22 yeni zararlı yazılım ailesi daha belirlendi. Bir önceki aya göre zararlı yazılım ailelerinin sayısında yüzde 100’ün üzerinde artış gerçekleşti. Bu zararlı yazılımların yüzde 40’tan fazlası Asya kaynaklıyken saldırılar Orta Doğu’da ağırlıklı olarak Türkiye’ye karşı gerçekleşti. Türkiye, maruz kaldığı saldırı sayısı bakımından dünyada ABD, Brezilya, Hindistan, Vietnam ve Meksika’nın ardından 6. sırada geliyor.  

Siber saldırganların yeni hedefi: Akıllı evler

Son zamanlarda akıllı evlerin yaygınlaşmasıyla siber saldırganların hedefleri değişti. Trend Micro Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Hasan Gültekin’in verdiği bilgilere göre Trend Micro Smart Home Network, siber saldırılara karşı koruyan ve ev ağında birbirine bağlı tüm cihazların ağ erişim yönetimini sağlayan bir güvenlik çözümü.

Dünya genelinde 2 milyondan fazla ev ve önemli ev router satıcıları tarafından kullanılıyor. Ocak ayından itibaren her ay artan saldırılar, Haziran’da 13 milyonun üstüne çıkarak zirve yaptı. Saldırıların yüzde 37’den fazlası, cihazların üretim aşamasında belirlenmiş şifrelerini elde ederek gerçekleştirilirken toplam saldırıların yüzde 30’a yakını da kripto para madenciliği amacı taşıyordu.

Trend Micro™ Smart Protection Network™ ile tehditleri gerçek zamanlı olarak belirleme ve engelleme şansına sahip olmak için: https://www.trendmicro.com/tr_tr/business/technologies/smart-protection-network.html

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.