Güvenlik Dünyasında Geçtiğimiz Hafta: Casus Yazılımlar ve Veri İhlalleri

Siber güvenlik haberleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve son birkaç günde yaşanan yeni gelişmeleri paylaştığımız haftalık haber özetimize hoş geldiniz. Bu hafta kullanıcılardan bilgi toplamak için Android uygulamasının arkasına saklanan bir casus yazılım hakkında bilgi edineceksinizAyrıca 2018 yılındaki en büyük küresel veri ihlalleri ve geçtiğimiz yıl milyonlarca kişisel bilginin nasıl ifşa edildiği hakkında bilgi alacaksınız.

Modern BT Ekosistemi için Sunucu Güvenliği

Yeni uygulama teknolojisinin mevcut eski mimariler ve dağıtım modelleriyle bir arada kullanımı, BT açısından daha fazla karmaşıklığa ve zorluklara neden oluyor.

ABD’de Gazeteleri Hedef Alan Siber Saldırı Bazı Gazetelerin Yayınlanmasını Engelledi

ABD’de çeşitli gazeteler siber korsanların saldırılarına maruz kalırken, saldırılar bazı günlük gazetelerin basımını ve dağıtımını engelledi. 

Casus Yazılım Google Play’de Android Uygulamasının Arkasına Saklanıyor

Trend Micro, kullanıcılardan bilgi toplamak için meşru Android uygulamasının arkasına saklanan ANDROIDOS_MOBSTSPY adlı bir casus yazılım keşfetti. 

PewDiePie Tanıtımı Yapan Siber Korsanlar: 72 Bin Chromecast Cihazını ve Akıllı TV’yi İfşa Ettik

İki siber korsan, Google Chromecast cihazlarını ve akıllı televizyonlarını savunmasız bir şekilde bırakan binlerce kişi sayesinde YouTube fenomeni PewDiePie’ı tanıtan yayın yapmanın bir yolunu buldu.

2018’in En Büyük Küresel Veri İhlalleri

Veri ihlalleri, mağazalardan sosyal ağlara kadar birçok alanda yaşanan ciddi vakalarla 2018’de de en büyük sorunlardan biri olmaya devam etti ve milyonlarca kişisel bilgi ifşa oldu.

Yüksek Teknolojiye Sahip Şehirlerin Yollarında Çukur Olmayacak; Peki Gizliliğe Ne Olacak?

Akıllı şehir projelerini benimseyen veya planlamaya başlayan yüzlerce şehir var. Ancak bunların çoğu söz konusu düzenlemelerin gizlilik ve güvenlik ile ilgili sonuçlarını veya mali etkilerini anlamak için gereken uzmanlıktan yoksun.

Oyun, TV, Uzaktan Kumanda Uygulamaları Olarak Gizlenen Adware, 9 Milyon Google Play Kullanıcısını Etkiledi

Trend Micro tarafından keşfedilen bu adware, tam ekran reklamları gösterme, kendini gizleme, cihazın ekran kilidini açma işlevini izleme ve mobil cihazın arka planında çalışma yeteneğine sahip.

Milyonlarca Android Kullanıcısı Google Play’den 85 Adet Adware Uygulaması İndirmesi İçin Kandırıldı

Trend Micro’daki araştırmacılar, etkilenen yaklaşık 9 milyon kişiden para kazanmak için tasarlanan bir adware barındıran 85 adet Android uygulaması tespit etti.

Bir Alman, Politikacılara Dair Veri İhlali Saldırısını Kabul Etti.

20 yaşında bir erkek, polise, yaklaşık 1000 Alman siyasetçi ve önemli kişinin, kişisel verilerini ve belgelerini çevrimiçi olarak ifşa eden son veri ihlallerinin arkasında olduğunu itiraf etti.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.