Güvenlik Dünyasında Geçtiğimiz Hafta: Kötü Amaçlı Yazılımlar ve Makine Öğrenimi

Siber güvenlik haberleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve son birkaç günde yaşanan yeni gelişmeleri paylaştığımız haftalık haber özetimize hoş geldiniz. Bu hafta kötü amaçlı bir madencilik yazılımı hakkında bilgi edinecek ve bu yazılımın AV Çözümlerinden nasıl gizlendiğini öğreneceksiniz. Ayrıca makine öğreniminin sınırlı örneklemlerle kötü amaçlı yazılım salgınlarının tespitinde nasıl kullanıldığını anlayacaksınız.

Trend Micro Mac için Antivirüs 2019; Koruma, Performans ve Kullanılabilirlik Alanlarında En Yüksek Skorları Alarak AV-TEST Tarafından Onaylandı

Trend Micro Mac için Antivirüs yazılımının en yeni sürümünü kullananlar, bu ürünün son raporlamadaki tüm üç kategoride en yüksek skorlarla MacOS Sertifikası aldığını duymaktan memnun olacaktır.

İngiltere Yargı Makamları, Facebook’un Veri Gizliliği Kanunlarını ‘Kasten ve Bilerek’ İhlal Ettiğini Söylüyor

İngiltere’deki yasa koyucular, sosyal medyada dezenformasyon konulu bir raporda Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in parlamentonun önüne çıkmayarak “saygısızlık” yaptığını belirterek, Facebook’u veri gizliliği ve rekabet kanunlarını çiğnemekle suçladı. 

Kötü Amaçlı Veri Madenciliği Yazılımı Monero, Zafiyetlerden Faydalanarak Yayılmak için RADMIN ve MIMIKATZ Uygulamalarını Kullanıyor

Bu kombinasyon, rastgele adlandırılan ve geçerli göründüğü için gözden kaçmayı başaran Windows işlevlerinden dolayı kurumsal varlıkların ve bilgilerin dışarı sızması konusunda kaygı yaratıyor. 

Scott Morrison, Yabancı Hükümetler için Çalışan Hacker’ların Parlamentonun Sunucularına Saldırarak Liberal Parti, İşçi Partisi ve Milliyetçi Partiyi Hedef Aldığını Açıkladı

Yabancı bir hükümetin Avustralya Parlamentosu’nun sunucularına düzenlediği saldırıda, Avustralya’nın en önemli siyasi partileri hedef alındı. Ancak Başbakan Scott Morrison bu saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmalarda seçimlere müdahale edilip edilmediğine ilişkin henüz herhangi bir kanıt bulunmadığını belirtti.

Konsept Kanıtı Kötü Amaçlı Yazılımların Intel’in SGX Güvenli Bölgeleri Aracılığıyla AV Çözümlerinden Gizlenebildiğini Gösterdi

Graz Teknoloji Üniversitesi araştırmacılarının son bulgularına göre, kötü amaçlı yazılımlar Intel Software Guard Extensions (SGX) çözümünün özelliklerini kötüye kullanarak antivirüs (AV) yazılımlarından gizlenmeyi başarıyor.

ABD Sayıştayı, Kongre’nin GDPR Benzeri bir Gizlilik Yasası için Hazırlıklara Başlamasını İstedi

ABD Sayıştayı’nın (GAO) denetleme birimi tarafından hazırlanan bağımsız bir rapor, Kongre’nin internet gizliliğinin tatbikinden sorumlu olan Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile birlikte tüketicilere daha iyi koruma sağlamak üzere AB’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne (GDPR) benzer bir internet veri gizliliği mevzuatı geliştirmesini tavsiye etti.

Makine Öğrenimi, Sınırlı Sayıda Örnekle Kötü Amaçlı Yazılım Salgınlarını Tespit Etmekte Kullanılıyor

Trend Micro ve Avustralya Federasyon Üniversitesi’nden araştırmacılar, makine öğreniminin küçük bir veri kümesiyle kötü amaçlı yazılım salgınının analiz edilmesinde ne kadar etkili olduğunu gösteren bir çalışma yaptı.

Wendy’s Veri İhlali Uzlaşmasında 50 Milyon Dolar Ödeyecek

Burger zinciri Wendy’s, 2015-2016 yıllarında binden fazla restoranını etkileyen ihmal iddialarında uzlaşmaya varmak üzere 50 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.