Güvenlik Dünyasında Geçtiğimiz Hafta: Tüketici Verileri ve Kötü Amaçlı Yazılımlar

Siber güvenlik haberleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve son birkaç günde yaşanan yeni gelişmeleri paylaştığımız haftalık haber özetimize hoş geldiniz. Bu hafta, yıl boyunca hangi güvenlik sorunlarının ve kritik tehditlerin tüketici verilerini etkileyeceğini öğreneceksiniz. Ayrıca macOS sistemlerine saldıran kötü amaçlı bir Adobe uygulaması hakkında bilgi alacaksınız.

2019’da Tüketici Verilerini Korumanın Yolları

Trend Micro, oltalama ve dolandırıcılık saldırıları dahil olmak üzere, özellikle tüketici verilerini etkileyecek belirli güvenlik sorunları olduğunu bildirdi. 

Linksys, Velop Wi-Fi Sistemlerinde Ağ Koruması için Trend Micro ile İşbirliği Yapıyor

Linksys ve Trend Micro, ailelere ev ağlarında ek dijital koruma katmanı sağlayacak bir güvenlik çözümü sunmak üzere işbirliği sağlıyor.

ATM Saldırılarıyla Başa Çıkmak İçin Emniyet Görevlileri ile İşbirliği Yapılıyor

Trend Micro, emniyet görevlilerinin ve finans sektörünün ATM saldırılarını durdurma konusunda süregelen çabalarına destek olmak üzere mantıksal ATM saldırıları hakkında ayrıntılı bilgi veren yeni bir Europol raporuna katkıda bulundu. 

Rapor: 59 Binden Fazla GDPR Veri İhlali Bildirimi Yapılırken, Yalnızca 91 Ceza Verildi

Avrupa Birliği’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) geçen yıl mayıs ayında yürürlüğe girdiğinden bu yana, AB kuruluşları neredeyse 60 bin veri ihlali bildirdi, ancak şimdiye kadar verilen cezaların sayısı 100’ü bulmuyor.

MacOS Kötü Amaçlı Yazılımı, Adobe Zii Kılığına Girerek Kredi Kartı Bilgilerini Çalıyor ve Kripto Para Madenciliği Yaparak Monero Para Birimini Üretiyor

Trend Micro, kendini Adobe Zii (Adobe ürünlerinin korsan kullanımını sağlayan) olarak gösteren ve MacOS sistemlerini hedef alarak kripto para madenciliği yapan ve kredi kartı bilgilerini çalan kötü amaçlı bir uygulama buldu. 

Otomotiv Mühendisleri, Arabanızın Ele Geçirilmesinin Düşündüğünüzden Daha Kolay Olduğu Konusunda Sizi Uyarıyor

Ponemon Institute tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, otomobil üreticileri daha karmaşık özellikler sundukça yapılan güncellemeler, otomobillerin siber saldırılara karşı daha savunmasız hale gelmesine neden oluyor.

 

Dijital Ayak İzi ve Veri Güvenliği Yönetimi

Bu yılın başlarında, iki milyardan fazla kullanıcı bilgisini içeren çok büyük bir veri yığını olduğu bildirildi. Bu yığının içindeki verilerin sahiplerinin şu ana kadar karşılaştıklarının daha başlangıç olduğu belirtiliyor.

Kripto Para Hırsızlıklarının Yüzde 60’ının Arkasında Yalnızca İki Siber Korsan Grubunun Olduğu Ortaya Çıktı

Blockchain araştırma şirketi Chainalysis’in yeni raporu, çalınan tüm kripto paraların yaklaşık yüzde 60’ından yalnızca iki grubun sorumlu olduğunu ortaya koydu.

AB Önemli Gizlilik Endişeleri Nedeniyle Çocuklara Yönelik Bir Akıllı Saatin Toplatılmasına Karar Verdi

AB yetkilileri ilk kez, veri gizliliği sorunu nedeniyle bir ürünü Avrupa pazarından geri çekmeyi planladıklarını duyurdu. Söz konusu ürün, Alman elektronik ürünleri üreticisi ENOX’un çocuklara yönelik akıllı saati Safe-KID-One.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.