Güvenlik Dünyasında Geçtiğimiz Hafta: Siber Güvenlik Alanında Yetenek Açığı ve Yeni Yasal Düzenlemeler

Siber güvenlik haberleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve son birkaç günde yaşanan yeni gelişmeleri paylaştığımız haftalık haber özetimize hoş geldiniz. Bu hafta, siber güvenlik yeteneklerinde yaşanan açığın kurumları nasıl etkilediğini ve Amerikan Kongresi’ndeki iki partinin ortak hazırladığı yasa tasarısının bu açığı kapatmak için nasıl çalıştığını öğreneceksiniz.

Siber Korsanların Tarihi, Gelecekteki Saldırı Stratejileri Hakkında Kuruluşlara Neler Söylüyor?

Yaklaşık yirmi yıllık siber korsanlık faaliyetlerini ve kötü amaçlı aktiviteleri inceleyen bu rapor, aynı zamanda BT yöneticilerinin ve karar vericilerinin güvenlik stratejileri konusunda doğru yönde ilerlemelerine yardımcı olabilir. 

Her İki Partinin Ortak Hazırladığı Yasa Tasarısı, Kongre’nin Siber Güvenlik Alanındaki Açığını Kapatmayı Amaçlıyor

İki partinin ortak hazırladığı yasa tasarısı, kongrenin siber güvenliğindeki önemli boşluğu kapatmayı, ayrıca hükümetin sağladığı korumanın senatörlere ve personellerine verilen kişisel telefon ve bilgisayarları da kapsayacak şekilde genişletilmesini amaçlıyor.

Küresel Telekom Suçları İnternet Güvenliğini Baltalıyor: Siber Telekom Suçları Raporu

Mevcut tehdit ortamını anlamak, telekom dolandırıcılığı gibi suçların etkisini azaltmamıza ve Nesnelerin İnterneti (IoT) çağında gelecekteki tehditlere karşı hazırlıklı olmamıza yardımcı olabilir.

Tesla’nın Yazılım Hatasını Bulan 20’li Yaşlarındaki Siber Korsanlar, 375 bin Dolarlık Ödülün ve Model 3’ün Sahibi Oldu

İki siber korsan, Trend Micro Zero Day Initiative oluşumunun düzenlediği Pwn2Own adlı bilgisayar korsanlığı yarışmasında, Model 3 elektrikli otomobilin dahili web tarayıcısını ele geçirmelerine imkan veren bir güvenlik hatasını ortaya çıkardı.

Kurumların Yaklaşık Yüzde 50’sinin Karşılaştığı Bir Sorun: Siber Güvenlik Yeteneği Eksikliği

Bir Opinium anketine göre, katılan 1.125 CISO’nun yaklaşık yüzde 50’si yetenek eksikliği sorununun kuruluşlarında endişe yaratan nedenlerden biri olduğunu belirtti.

Yeni Araştırma, Karşı Saldırıların Makine Öğrenimi Sistemlerini Nasıl Alt Ettiğini Açıklıyor

Science Dergisi’nde yayınlanan bir makale, makine öğrenimi (ML) sistemlerini atlatmak için kullanılmaya başlanan ileri tekniklere karşı kullanıcıları uyarıyor.

Norsk Hydro’ya Yapılan Fidye Yazılım Saldırısının Neden Olduğu Kayıplar Bir Haftada 40 Milyon Dolara Ulaştı

Sistemleri felç eden ‘LockerGoga’ fidye yazılımı virüslerinden zarar gören Norveçli alüminyum üreticisi Norsk Hydro, olaydan kaynaklanan toplam zararın bir hafta içinde 40 milyon dolara ulaştığını tahmin ediyor.

Huawei’den ‘Uzun Vadeli Güvenlik Riskleri

Çinli Huawei firması, İngiltere’deki telekom kurumlarındaki ürünlerin güvenliğini denetleyen Ulusal Siber Güvenlik Merkezi tarafından yayınlanan bir raporda ağır bir şekilde eleştirildi. 

Astronomik Maliyetler, Jeopolitik Sıkıntılar: Rapora Göre Telekom Sahtekarlığı Göz Ardı Edilemeyecek Kadar Büyük

Trend Micro ve Europol tarafından yayınlanan bir rapora göre, tüketicilere ve kurumlara yönelik dolandırıcılık uygulamaları gibi faaliyetler de dahil olmak üzere uluslararası telekom dolandırıcılığı yıllık olarak yaklaşık 33 milyar dolara mal oluyor.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.