Güvenlik Haberlerinde Geçtiğimiz Hafta: Karanlık Ağda Etik Kuralları ve Kanunlar

Siber güvenlik haberleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve son birkaç günde yaşanan yeni gelişmeleri paylaştığımız haftalık haber özetimize hoş geldiniz.  Bu hafta Trend Micro yazılımının AWS Cloud üzerindeki konteynerlerin güvenliğinin sağlanmasında nasıl etkin rol üstlendiğini ve karanlık ağın avukatlar için nasıl yeni bir reklam ortamına dönüştüğü gibi birçok haberi sizlerle paylaşacağız.

Trend Micro, AWS Cloud’daki Konteynerlerin Güvenliğini Sağlıyor

Dinamik ortamlar; CI/CD hatlarını entegre eden, Docker ve Kubernetes için çalışma zamanı koruması ve konteynerler arası trafik koruması sağlayan güvenlik özellikleri gerektirir.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Siber Suçlar Büyük Bir Artış Gösteriyor

Daha deneyimli ve agresif siber suç operasyonlarının yaygınlaştığı Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da, bu yıl fidye yazılım virüsleri %233 artış gösterdi.

Günümüzde Veri İhlali Ortamına Genel Bakış

Trend Micro araştırmacıları, Privacy Rights Clearinghouse’tan aldığı veriler ışığında çok büyük ölçekli ihlallerde 2017’ye göre yüzde 16 oranında artış olduğunu ortaya çıkardı.

Marriott, Starwood Misafir Veritabanı İhlali Sonucunda Yaklaşık 500 Milyon Kişinin Bilgi Güvenliğinin İhlal Ettiğini Açıkladı

Marriott International, Starwood misafir rezervasyon veritabanının ihlali sonucunda yaklaşık 500 milyon misafirin kişisel bilgilerine erişilmiş olabileceğini duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığı Çevrimiçi Reklam Dolandırıcılığı Çetesini Çökertti, 8 Kişi Mahkeme Karşısında

ABD Adalet Bakanlığı, adları geniş kapsamlı bir dijital reklamcılık dolandırıcılığına karışan sekiz sanığa ilişkin açık iddianameyi sundu.

AWS Security Hub ve Deep Security

AWS Security Hub, devreye aldığınız AWS çözümü için yüksek öncelikli güvenlik uyarılarının ve uyumluluk durumunun kapsamlı bir şekilde görülmesini sağlıyor.  

Siber dolandırıcılar, ev cihazlarını daha çok hedef almaya başladı:

Kanada’da resmi siber güvenlik kurumu, siber suçluların dikkatlerini bilgisayarlardan evlerdeki internete bağlı cihazlara yöneltmeye başladığını belirtti.

Yeraltındaki Siber Suçlularının Gözünden Su ve Enerji Sektörü

Endüstriyel nesnelerin internetini (IIoT) operasyonlarına dahil eden su ve enerji gibi önemli sektörlerdeki (CI) kuruluşlar, işe güvenlik ile başlamalılar.

Atrium Health Veri İhlali 2,65 Milyon Hasta Kaydının Açığa Çıkmasına Neden Oldu

Atrium Health, yaklaşık 2,65 milyon hastaya ait bilgilerin açığa çıkmasına neden olan bir veri ihlalinin meydana geldiğini açıkladı.

Kurumsal IoT Güvenliği Hakkındaki Gerçekler Gün Yüzüne Çıkıyor

Trend Micro, küresel kuruluşların yürüttüğü IoT projelerini, karşılaştıkları en önemli zorlukları, algılanan tehditleri ve yaşadıkları saldırıların sıklığını ve türünü gösteren somut verileri inceliyor.

Makineler Arası İletişim (M2M) Teknolojisiyle İlgili Tasarım Sorunları ve Uygulama Güvenlik Zafiyetleri

Trend Micro, hatalı yapılandırılmış yüz binlerce ana bilgisayarın oturum açma bilgilerini, hassas bilgileri ve sektöre ilişkin süreç verilerini açığa çıkardığını tespit etti. 

2016’daki Veri İhlali Nedeniyle Uber’e İngiliz ve Hollandalı Yetkililerden Yaklaşık 1,2 Milyon Dolar Para Cezası

Uber, 2016 yılında milyonlarca müşterisinin kişisel bilgilerinin açığa çıktığı veri ihlali ve bu ihlalin örtbas edilmesi nedeniyle İngiliz ve Hollandalı yetkililerce toplam 1,17 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

DevOps’ta Güvenliğin, Sürekli Gözetimin ve Denetimin Otomatikleştirilmesi

DevOps, gözetim ve denetim yöntemleri gibi önemli konularda büyük değişimler geçiriyor. Uygulamaları devreye alma gerekliliklerinin değişmesiyle birlikte gözetim ve denetleme gereklilikleri de değişiyor.

Quora, 100 Milyon Kullanıcıyı Etkileyen Çok Büyük Bir İhlalin Meydana Geldiğini Açıkladı

İnternetin en büyük soru-cevap portallarından biri olan Quora, sunucularına erişen hacker’ların yaklaşık 100 milyon kullanıcıya ait bilgileri çaldığını duyurdu. Bu rakam, sitenin toplam kullanıcı tabanının yaklaşık yarısına tekabül ediyor. 

Konteyner Yatırımınızı İkiye Katlayan AWS, MicroVM Manager’ı Hayata Geçirdi

AWS, re:Invent etkinliğinde yeni Konteyner Yeterlilik Programı’nı duyurdu ve Amazon Marketplace yazılım kataloğuna 160’tan fazla yeni konteyner tabanlı ürün eklediğini dile getirdi.

Etik Kuralları Uygulanmayabilir: Hukukun Karanlık Yanı

Trend Micro’nun araştırması sonucunda avukatların aile hukuku, ceza hukuku, gayrimenkul hukuku ve iş hukuku ile ilgili konularda meşru hukuki tavsiyelerde bulunduğu ortaya çıktı.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.