Trend Micro Apex One™ ile Uç Nokta Güvenliği Yeni Baştan Tanımlanıyor

Siber güvenlik çözümlerinin lider şirketi Trend Micro, uç nokta güvenliğinde, içeriği geliştirilen ve yenilenen çözümünü duyurdu. Gelişmiş uç nokta güvenlik çözümü Apex One™, tespit ve müdahaleyi otomatik hale getirirken, BT ve güvenlik ekiplerine de tek noktadan tüm sistemlerinin güvenliğini sağlama kolaylığı sunuyor.

Trend Micro’nun gelişmiş uç nokta güvenlik ürünleri ailesi artık Trend Micro Apex One™ olarak kullanıcılarla buluşuyor. SaaS (hizmet olarak yazılım) ve şirket içi kurulumu (on-premise) olmak üzere iki ayrı modelle sunulacak ürün, sunduğu kapsamlı güvenlik ve yetkinlik sayesinde uç nokta güvenliğine yeni bir bakış açısı getiriyor.

Kasım 2018’de kullanıcılarla buluşacak Trend Micro Apex One™ SaaS;  yeni uygulama kontrol (uygulamaları bloklama, beyaz listeye – whitelist alma gibi), zafiyet koruması (sıfırıncı gün saldırılarına karşı sanal yama), EDR ve bulut kum havuzu (Cloud Sandbox) gibi özellikler içeriyor.

Kurumlarda uç noktaları en iyi şekilde koruması beklenen BT güvenlik ekiplerinin yükleri, kullandıkları birçok ürün yüzünden giderek artıyor. Bununla beraber artan sayıda uyarının büyük miktarda bilgiyle birleşmesi sonucunda günümüzün gelişmiş tehditlerine hızlı bir şekilde cevap vermede de sorun yaşanıyor.

Trend Micro Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Hasan Gültekin, sektörde en çok sıkıntı yaşanılan uç nokta güvenlik problemini çözmeye yönelik olarak Apex One™‘ı sunduklarını belirtti. Gültekin; “Etkin koruma; stratejimizi üzerine inşa ettiğimiz çok katmanlı güvenliğe ihtiyaç duyuyor. Apex One™, geleneksel anti virüs programlarını değiştirmek isteyen ya da yeni nesil ürünlerle sorun yaşayan işletmeler için mükemmel bir seçenek olacak” dedi.

Apex One™’ın en önemi özelliğinin zafiyet koruması ve uygulama kontrolünü unified agent denilen tek bir ajanda yönetebilmesi olduğunun altını çizen Gültekin sözlerine şöyle devam etti: “Bu özellik sayesinde hem sıfırıncı gün ataklarına karşı sanal yama, hem uygulama kontrolü, hem de EDR çözümünün özellikleri kullanılabiliyor. Daha önceden farklı ajanlar (agentlar) ve farklı web konsollarla yapılabilen çalışmalar, bu devrim yaratan çözümümüz sayesinde BT çalışanlarının tek bir web konsoldan sistemlerin hepsini izleyip, denetleyip, müdahale edebilmelerini mümkün kılıyor”.

Trend Micro Apex One™ üç önemli özellik sunuyor:

  • Otomatik Tespit ve Karşılık:

Apex One™, doğru zamanda doğru teknolojiyi akıllı bir şekilde uygulayan tehdit savunma işlevselliğinin nesiller arası karışımı olan XGen™ güvenlik teknikleri üzerine inşa edildi. Ürün, Trend Micro Zero Day Initiative (Sıfırıncı Gün Girişimi – ZDI) tarafından desteklenen sektörün en güncel sanal yamalama yetkinliklerini içeriyor. Ayrıca dosyasız (fileless) tehditleri de içeren gelişmiş saldırıları tespit ederek engelleyen birçok modern teknolojiye de sahip.

  • İşlenebilecek Öngörüler:

Apex One™ önemli ölçüde genişletilmiş Uç Nokta Tespit ve Müdahale (EDR) yetkinlikleri sunuyor. Ek olarak kurum içindeki ekipleri tehdit yakalama ve uyarı izleme yetkinlikleriyle destekleyen, Trend Micro’nun Yönetilebilir Tespit ve Müdahale (MDR) hizmet seçeneğine de bağlıyor.

  • Hepsi Bir Arada:

Apex One™, tek bir ajan kullanılarak birden fazla özelliği devreye alıp sayısız yetkinlik sunuyor. Ayrıca otomatikleştirilmiş tespit ve müdahale araçlarına sahip güçlü EDR Apex One™, kurulumu da basitleştirirken büyük miktarda bilgiden yararlanmak zorunda kalmaya da gerek kalmıyor.

Trend Micro Apex One™ bu benzersiz özellikleri sayesinde büyük ölçekli şirketlerin güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler sunarak kapsamlı bir koruma sağlayacak.

Global araştırma şirketi ESG Kıdemli Siber Güvenlik Analisti ve Grup Yöneticisi Doug Cahill son dönemde hem kanaldaki lider firmaların hem de konuya hakim BT karar vericilerinin siber güvenlik pazarındaki bu karmaşa yüzünden herhangi bir tercih yapmakta zorlandıklarını belirtti. Doug Cahill sözlerini “Konu uç nokta güvenliği olduğunda değerlendirme aşamasında her çözümün özellikle kendini kanıtlamış performansına, güvenlik geliştirmelerine ve sunulan modellerin esnekliğine odaklanılması gerektiğini belirtiyorum. Trend Micro, kurulumu kolay ve doğru zamanda uygun savunmayı sunan tek bir üründe otomatikleştirilmiş tespit ve EDR istihbaratı sunarak uç nokta korumasına modern bir yaklaşım getiriyor” şeklinde tamamladı.

OfficeScan kullanıcıları Apex One™’a normal bir güncelleme şeklinde ücretsiz olarak ulaşabilirken, Uç Nokta Tespit ve Müdahale (EDR) istihbaratı ve cloud sandbox gibi belli başlı özellikler ise ek lisansa ihtiyaç duyacak. Ürünün on-premise (şirket içi) sürümü ise 2019’un ilk aylarında satışa sunulacak.

Daha fazla bilgi için: www.trendmicro.com/apexone

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.